RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet: - Ny mann er tatt

(Politiet/Scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet bekreftet på en pressekonferanse onsdag at 35-åringen som har sittet fengslet for drapet på Anna Lindh, er fri for mistanke. Samtidig har de pågrepet en ny mistenkt.

Politiet sier de har "sannolika skäl" for å mistenke mannen for drapet på utenriksminister Lindh. Det er den sterkeste graden av mistanke man kan ha i det svenske rettssystemet for å begjære en person siktet.

Mannen ble pågrepet i Stockholms-området onsdag.

- I denne saken foreligger det sannsynlig grunn til mistanke, sa statsadvokat Agneta Blidberg på den korte pressekonferansen som ble avholdt klokka 13 onsdag.

Riktig mann
En sentralt plassert politikilde sier til Expressen at de nå har tatt riktig mann og at de har fått et gjennombrudd i etterforskningen.

I formiddag satt etterforskningsledelsen i møte og diskuterte den siste utviklingen i saken. Statsadvokatene Agneta Blidberg og Krister Petersson bestemte da at 35-åringen som har vært arrestert, ikke lenger er mistenkt i saken. Han ble onsdag løslatt.

- Det foreligger ikke lenger noen mistanke mot denne personen, opplyste politiet på pressekonferansen.

Avgjørende bevis
Beslutningen var en direkte følge av at politiet i formiddag fikk inn avgjørende bevis som viste at 35-åringen er uskyldig.

Mannen som nå er mistenkt for drapet, er en av de fem personene politiet har konsentrert seg om gjennom hele etterforskningen. Politiet vil ikke kommentere om han er tidligere straffedømt, men han finnes i politiets registere fra før.

Politiet vil ikke røpe detaljer fra bevisene de har mot mannen.

- Etterforskningen er inne i en ny utvikling. Derfor kan vi ikke si noe om detaljene akkurat nå, sier etterforskningsleder Leif Jennekvist.

Hemmelig operasjon
Den nå mistenkte mannen har i løpet av de siste døgene vært utsatt for en hemmelig politioperasjon.

- Vi har skygget ham hvert eneste minutt de siste døgnene, sier en politikilde. Ifølge Expressen skal det være klare bevis mot den pågrepne.

35-åringen ble pågrepet tirsdag i forrige uke. Fredag ble han varetektsfengslet i en uke for drapet på utenriksminister Anna Lindh. I avhør har han kategorisk nektet for enhver innblanding i saken. Bevisbyrden mot mannen har også vært svak.

En annen forbrytelse?
Politiets hovedteori var innledningsvis at 35-åringen var identisk med mannen som ble filmet av et overvåkingskamera inne på NK.

Det er imidlertid usikkert om 35-åringen får forlate Kronobergshäktet i Stockholm. I den intensive jakten på bevis har politiet avslørt en annen grov forbrytelse som mannen er mistenkt for å ha vært innblandet i.

TV 2 Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere