RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet arresterte barneaktivister

Sist oppdatert:
En familiefar og hans tre barn ble onsdag arrestert av politiet utenfor sykehuset hvor Terri Schiavo ligger på sjette døgnet uten mat og vann. For andre gang på én dag avviste en domstol en anke fra Terris foreldre.

Familiefaren Chris Keys ble sammen med sine tre barn Josie (14), Gabriel (10) og Cameron (12) arrestert av politiet utenfor sykehuset Pinellas Park i Florida, hvor Terri Schiavo ligger.

Familien fra Texas sa de ville gi den sterkt hjerneskadde kvinnen vann, men oppnådde i stedet å bli arrestert for å ha krenket privat eiendomsrett.

Også flere andre aktivister ble arrestert.

Ny bønn fra foreldrene
Foreldrene til den 41-årige Terri, Bob og Mary Schindler, gir ikke opp kampen for å holde sin datter i live. Rundt ti timer etter at foreldrenes appell til den føderale ankedomstolen onsdag ble avvist, ba de en fulltallig domstol vurdere Terris sak på nytt, ifølge nyhetsbyrået AP.

Terri Schiavos tilstand «forverres raskt» ifølge foreldrenes anke.

Onsdag kveld norsk tid ble det klart at domstolen avviste foreldrenes siste anke med ti mot to stemmer.

President George W. Bush uttalte tidligere onsdag at han følger behandlingen av Terri-saken i de føderale domstolene nøye. Bush forsvarte hastevedtaket som i helga ble gjort i kongressen for å redde Terris liv.

- Dette er en ekstraordinær og sørgelig sak, sa Bush under en pressekonferanse.

Det hvite hus sa onsdag at det ikke finnes ytterligere juridiske muligheter som er uprøvd. Men ifølge nyhetsbyrået AP diskuterte politikere i Florida mulighetene for en siste utvei, uten at ytterligere detaljer ble gitt.

Seks dager uten mat
Foreldrene ønsker at legene skal beordres til å gjenoppta den intravenøse matingen av deres 41 årige datter som ligger sterkt hjerneskadd på sykehus i Florida.

Et domstolpanel bestående av tre dommere avslo foreldrenes anke onsdag med to mot én stemme. Dermed lever Terri på sjette døgnet uten å bli matet.

Ektemannen hennes mener Terri bør få lov til å dø. Legene mener den 41-årige kvinnen bare vil klare seg i opptil og femten dager uten å bli matet intravenøst. Sondene som matet henne ble fjernet sist fredag.

Flertall må godta høring
Senere onsdag ba ekteparet Schindler om en krisehøring i den samme domstolen. Et flertall av de tolv medlemmene I domstolen må godta en høring for at det skal bli en realitet.

Det var ikke umiddelbart kjent når domstolen vil ta en slik beslutning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere