Politiet og øyenvitner tror de mange bilbrannene i Sverige natt til tirsdag ble organisert via sosiale medier.

Det var flere bilbranner i Göteborg og området rundt som Trollhättan, i Lysekil og Falkenberg, ifølge Ekot. I tillegg er det meldt om bilbranner i Stockholm og Uppsala.

De første meldingene om bilbranner begynte å strømme inn fra Göteborg og Trollhättan i 21-tiden mandag kveld. Utover natten kom det lignende meldinger fra flere andre byer.

Øyenvitne: - Jeg var redd

- Dette var organisert. De ville gjøre så mye skade som mulig. Jeg var redd, forteller et øyenvitne til avisa GT. Vedkommende så tre-fire svartkledde gutter. En av dem kastet en molotovcocktail mot en bil som tok fyr med en gang. Så var det et kraftig smell.

Politiet sier til nyhetskanalen Ekot at de har identifisert flere av de mistenkte.

- Vi har identifisert flere av de personene som mistenkes å stå bak bilbrannene i Frölunda, Mölndal og Trollhättan, sier politiets pressetalsperson Ulla Brehm ifølge Ekot.

Hun bekrefter at politiet mener angrepene var organisert via sosiale medier:

- At det startet samordnet på så mange ulike steder tyder på det, sier Brehms ifølge Sveriges Television.

Ingen er så langt pågrepet.

Løp fra bil til bil med brennbar væske

De mistenkte skal være fra områder og betegnes som kjenninger av politiet. Mange av dem er under 18 år.

Overvåkningsbilder viste svartkledde og maskerte gjerningspersoner som løp fra bil til bil, bærende på dunker med brennbar væske.

Under politiets aksjon i Trollhättan ble politiet angrepet av en stor gjeng, 30-40 personer, og det ble kastet stein. Ingen kom til skade, melder Ekot.

- Jeg blir forbannet. Mitt spørsmål til dere er: Hva faen holder dere på med, lyder statsminister Stefan Löfvens klare melding til de svartkledde og maskerte gjerningspersonene.

- Dere ødelegger for dere selv, dere ødelegger for naboene deres, sier den svenske statsministeren til Sveriges Radio.

Les også: Sveriges statsminister etter 100 bilbranner: - Hva f... holder dere på med?