RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet drepte 12 studenter

Sist oppdatert:
Politiet reagerte knallhardt da studentene begynte å kaste steiner under to demonstrasjoner i nordøstlige India fredag kveld.

Betjentene svarte på steinkastingen med å skyte inn i studentmassene, noe som resulterte i at 12 studenter ble drept, skriver AP.

Studentene protesterte mot en regjeringsavgjørelse om å flytte en utdanningsinstitusjon til et nytt område som er dominert av en annen stamme, skriver AP.

I tillegg til at 12 ble drept, ble over 100 mennesker, deriblant 54 politifolk, skadd under opptøyene.

Fem demonstranter døde i byen Tura, mens fire andre ble drept i nabobyen William Nagar. Ytterligere tre døde av skader på sykehus i de to byene, som ligger 200 kilometer vest for Gauhati, hovedstaden i staten Assam.

- Politiet ville aldri ha tydd til våpen hvis ikke situasjonen hadde utviklet seg til å bli kritisk. En myndighetsperson falt bevisstløs ned på bakken og ble nesten drept av folkemassen, sier en representant for politiet.

Han legger til at myndighetene har beordret etterforskning av hendelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere