Politiet etterforsker Stena-kollisjon utenfor Göteborg

Passasjerferja Stena Jutlandica ble natt til søndag pårent av et dansk tankskip ved innfarten til Göteborg. Politiet etterforsker om det var uaktsom ferdsel som førte til kollisjonen.

19.07.15 13:31

– Det er startet en innledende etterforskning som går på uaktsomhet i sjøtrafikken. Etterforskningen kan innebære avhør og kontakt med kapteinene på de respektive fartøyene, sier Anki Larsson i Göteborg-politiet til Aftonbladet.

Stena Jutlandica, som går i trafikk mellom Frederikshavn og Göteborg, hadde 531 passasjerer og en besetning på 89 om bord da den ble pårent. Ferja kunne likevel gå til kai for egen maskin

Det var det 130 meter lange danske tankskipet Ternvind som kolliderte i ferja, melder nyhetsbyrået Ritzau.

Ingen ble skadd i sammenstøtet, men ferja fikk hull i skroget og tok inn vann.

Mange sov

To taubåter og et lensefartøy var søndag på plass ved tankskipet, som var lastet med 12.000 liter diesel og bensin, men det er ikke meldt om utslipp.

Mange av passasjerene om bord i Stena Jutlandica sov da kollisjonen skjedde ved 2.30-tiden natt til søndag.

– Det ble uro da folk våknet av kollisjonen. Noen barn begynte å gråte og deretter gikk det en god stund før vi fikk beskjed om at et annet fartøy hadde støtt inn i oss akterut, forteller en passasjer til Aftonbladet.

Ferja kjører ikke flere turer søndag. Personer som har booket tur på Stena Jutlandica blir ombooket til turer med enten Stena Danica eller Stena Nautica, opplyser rederiet.

Stort hull

En drøy halvtime etter at ferja ble truffet av tankskipet, la den til kai med hullet i akterenden.

– Hullet var veldig stort, flere meter bredt. Man ser rett inn på bildekket. Dette kunne ha endt i en katastrofe, sier et øyenvitne på kaien.

Informasjonsansvarlig Jesper Waltersson i Stena Line sier verken ferja eller passasjerene var i fare som følge av sammenstøtet.

– Den tok inn vann, men aldri så mye at det var alvorlig fare, sier Waltersson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.