Gå til sidens hovedinnhold

Politiet famler i blinde

Svensk politi har svært få spor å gå etter i jakten på hvem som drepte utenriksminister Anna Lindh. Alle spor stanser ved utgangen til kjøpesenteret NK.

Etter at Lindh ble stukket ned i andre etasje på kjøpesenteret, har en omfattende politijakt pågått. Men sporene etter gjerningsmannen slutter ved utgangen til kjøpesenteret.

Ikke på video
Svensk politi opplyser at de nå har gått gjennom alle videokameraene fra kjøpesenteret, og at det ikke finnes spor av gjerningsmannen der heller.

Politiet har etterlyst en mann i 30-til 40-årsalderen, som er kledd i uniformsjakke og som er rundt 180 centimeter høy, med langt lyst hår og pannelugg. Politiet har fått inn vitneutsagn fra mange personer på kjøpesenteret, men vet lite om hvor gjerningsmannen forsvant.

- Gjerningsmannen forlot åstedet via rulletrappen mot den inngangen der Anna Lindh kom inn. Der slutter våre vitnespor, sier Leif Jennekvist på en pressekonferanse.

Drapsmannen hadde sju fluktveier ut av senteret, opplyser Peter Zäll, som er visedirektør på varemagasinet NK, til NTB.

Politiet tror at gjerningsmannen ikke har forlatt landet.

- Vi tror han er i Sverige, trolig i Stockholmsområdet, sier Jennekvist.

Kniv, jakke og lue funnet
Funnene politiet har gjort på åstedet i stormagasinet, ble torsdag sendt til Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping. Det dreier seg blant annet om en kniv, en jakke og en lue.

- Vi håper å få resultatet av undersøkelsene allerede fredag, sier Bengt Wingqvist, sjef for Stockholms fylkeskriminaltekniske avdeling, til nyhetsbyrået TT.

De tekniske undersøkelsene på åstedet er avsluttet.

- Vi har sikret spor av blod og sko, men det er usikkert hva skoavtrykkene kan bidra med. For teknisk å kunne knytte gjerningsmannen til gjerningen, er det nødvendig at vi finner spor som tilhører ham, sier Wingqvist.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene