RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet frikjenner Joachim

Danske prins Joachim slipper trolig straff etter helgens råkjøring.

Sist oppdatert:
Videoopptakene av prins Joachim på motorveien dokumenterer verken at prinsen har kjørt for fort eller hasardiøst, mener dansk politi.

Politiet frikjenner dermed prinsen for beskyldningene om at han lørdag råkjørte på motorveien, og at han gjennom sin hasardiøse kjøring satte eget og andres liv i fare, skriver danske B.T. Videoopptakene frilansfotografen Michael Forsmark gjorde gjennom frontruten på sin egen bil, beviser ifølge politiet ingenting.

- Vi har foretatt en nøktern vurdering. Det er vår bestemte mening at opptakene ikke er grunnlag for en sak mot prinsen. Derfor har vi heller ikke sendt materialet videre til justisdepartementet. Vi kan ikke underbygge noen sak mot prins Joachim, sier visepolitiinspektør Flemming Steen Munch.

Københavnpolitiet opprettholder imidlertid saken mot Forsmark, som selv er anmeldt for uforsvarlig kjøring for å ha forfulgt prins Joachim i alt for høy hastighet. Forsmark har for øvrig nektet å utlevere det fire minutter lange videoopptaket til politiet, fordi det kan føre til at han selv mister førerkortet.

Politiet har derfor måttet basere sin vurdering på det to politifolk fikk se da Forsmark anmeldte prinsen, og på opptakene som fotografen har lagt ut på nettet. Politiet mener saken ikke er alvorlig nok til at de vil gå til retten for å kreve videoopptakene utlevert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere