*Nettavisen* Nyheter.

Politiet har fått 1700 Lindh-tips

Politiet har fått inn 1700 tips etter drapet på Anna Lindh. Jakten på en drapsmann fortsetter, selv med en mistenkt bak lås og slå.

22.09.03 11:40

- Vi etterforsker fem-seks navngitte og interessante personer. Noen sjekkes ut av saken, mens andre kommer til. Antallet holder seg ganske likt, sier pressetalsmann Lars Grönskog til TV 2 Nettavisen mandag.

Ikke flere avhør
Den drapssiktede 35-åringen avviser fortsatt å ha vært på kjøpesenteret på drapstidspunktet. Han vil ikke bli avhørt før torsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Politiet har ikke bedt om flere avhør. De har vel spurt ham alle spørsmålene de har, sier advokat Gunnar Falk (bildet), 35-åringens forsvarer, til TV 2 Nettavisen.

Falk er på tjenestereise i Brüssel frem til onsdag kveld i forbindelse med en annen sak. Torsdag er han opptatt i en straffesak i Linköping, og er først tilgjengelig torsdag ettermiddag.

- Ettersom fengslingstiden går ut fredag, antar jeg de vil avhøre min klient torsdag, sier Falk.

Tips-bil ved NK
I helgen hadde politiet en egen bil utenfor kjøpesenteret NK, for å møte publikum og få tips. Men bare et titall henvendelser kom. Derimot fortsatte folk å ringe, slik at politiet til sammen mottok 150 tips i helgen.

- Vi savner ingen spesielle vitner fra åstedet, som jeg vet om. Men vi ønsker fortsatt at alle som kan ha sett noe tar kontakt. Så skal vi vurdere hvor interessant det er, sier Grönskog.

Mellom 80 og 100 tjenestemenn arbeider nå med drapssaken. I tillegg utfører andre betjenter oppgaver for etterforskningsledelsen.

Lokk på informasjon
Politiet har lagt lokk på all informasjon. Grönskog kan ikke si noe om eventuelle avhør av interessante personer, ransakinger og annet.

- Vi har ikke konkrete opplysninger å gå ut med. Dermed slutter også de daglige pressekonferansene. Etterforskningen skal nå foregå i ro, sier Grönskog.

Taleforbud
Gunnar Falk har fått taleforbud om vesentlige deler av etterforskningen. Mange svensker har kritisert dette, fordi politiet selv holder pressekonferanser, og har lekket informasjon om 35-åringen som er fengslet.

- Det er greit for meg. Jeg holder munn så lenge det ikke lekker ut informasjon som skader min klient. Dessuten tilsier reglene i Sverige at vi er diskrete i den tidlige etterforskningen, sier Falk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.