Politiet i USA i søkelyset igjen etter nytt dødsfall

FRA VIDEOEN: Et stillbilde fra videoen som viser arrestasjonen av Sandra Bland 10. juli. Hun ble tatt til Waller County fengsel, der hun ble funnet død på cella 13. juli. Du kan se video av arrestasjonen lenger nede i saken.

FRA VIDEOEN: Et stillbilde fra videoen som viser arrestasjonen av Sandra Bland 10. juli. Hun ble tatt til Waller County fengsel, der hun ble funnet død på cella 13. juli. Du kan se video av arrestasjonen lenger nede i saken. Foto: Andy Alfaro (Ap)

Amerikansk politi er igjen i søkelyset for sin behandling av afroamerikanere etter at en svart kvinne døde i fengsel etter å ha blitt arrestert i Texas.

San Antonio (NTB-Reuters-DPA): Et videoopptak av pågripelsen av Sandra Bland for en mindre trafikkforseelse skaper tvil om myndighetenes opplysninger om at hun begikk selvmord i cella. Statsadvokat Elton Mathis sier han vil innlede etterforskning for drap.


Ikke suicidal

28 år gamle Bland ble funnet død i cella 13. juli, og politisjef Brian Cantrell sa hun hadde hengt seg ved hjelp av en plastpose.

Blands familie i Chicago sier hun hadde reist til Texas for å søke på en jobb på universitetet i Texas der hun hadde studert og tatt eksamen i 2009, og at hun var optimistisk og alt annet enn suicidal.

Klikk på bildet for å forstørre.

DØDE: Bilde fra minnestunden etter dødsfallet til Sandra Bland. Kvinnen ble funnet hengt i fengsel. Politiet mener det var selvmord, men familien mener hun aldri ville tatt sitt eget liv. Foto: Pat Sullivan (Ap)

Flere tilfeller

Dødsfallet setter igjen søkelyset på amerikansk politis brutale behandling av svarte, nesten et år etter at en svart tenåring ble skutt og drept i St. Louis. Siden har flere nye lignende tilfeller utløst en serie protester og opptøyer rundt om i landet.

Noe av det som oppfattes som verst, er hvordan politiet ofte stanser svarte bilførere for mindre forseelser, pågripelser som ofte ender i skade eller død.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.