RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet innrømmer tortur

Mistenkelig død.
Mistenkelig død. (PRIVAT)
Sist oppdatert:
Etterforskeren som gransker dødsfallet til norske Rahila Iqbal sier de mistenkte har blitt utsatt for tortur under avhør.

- Vi må bruke tortur for å få fram tilståelser i denne saken, innrømmer politi-inspektør Tariq Waraich overfor Dagbladet.no.

Rahilas far, hennes bestefar og familiens sjåfør ble sist onsdag varetektsfengslet for fem dager i Saddar Mandi i Pakistan. Mandag ble de varetektsfengslet for ytterligere to dager.

- Psykisk, ikke fysisk
Tidligere har etterforskeren innrømmet ovenfor farens norske bistandsadvokat, Abid Raja, at det kunne bli aktuelt å ta i bruk tortur, men kun psykisk og ikke fysisk.

Etterforskeren vil overfor Dagbladet.no ikke gå inn i detaljer om hva slags behandling de tre mistenkte har fått.

Men Waraich bekrefter at de har blitt torturert, og opplyser at sjåføren har fått hardest behandling.

- Slått med køller
Advokat Bilal Sayed som representerer Rahilas far, morfar og sjåfør hevdet i retten mandag at klientene hans blir mishandlet i varetekt.

Bistandsadvokat, Abid Raja, harsagt at faren ble slått med køller av politiet natt til fredag sist uke, og krevde at ambassaden tok affære.

- Ikke lov med tortur
Den norske ambassadøren i Pakistan, Janis Bjørn Kadavin, forsikret da overfor TV 2 Nettavisen at norske myndigheter gjør det de kan for å sikre at Rahilas far blir behandlet korrekt etter pakistansk lov.

Han la også til at det ikke var lov med tortur i Pakistan.

Bagrunnen for fengslingen er anmeldelsen fra Rahilas ektemann i Norge, som hevder hun var utsatt for æresdrap da hun døde. Rahila Iqbal omkom i en ulykke i Pakistan 1. juni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere