*Nettavisen* Nyheter.

Politiet innrømmer tortur

Mistenkelig død.

Mistenkelig død. Foto: (PRIVAT)

Etterforskeren som gransker dødsfallet til norske Rahila Iqbal sier de mistenkte har blitt utsatt for tortur under avhør.

14.06.05 07:09

- Vi må bruke tortur for å få fram tilståelser i denne saken, innrømmer politi-inspektør Tariq Waraich overfor Dagbladet.no.

Rahilas far, hennes bestefar og familiens sjåfør ble sist onsdag varetektsfengslet for fem dager i Saddar Mandi i Pakistan. Mandag ble de varetektsfengslet for ytterligere to dager.

- Psykisk, ikke fysisk
Tidligere har etterforskeren innrømmet ovenfor farens norske bistandsadvokat, Abid Raja, at det kunne bli aktuelt å ta i bruk tortur, men kun psykisk og ikke fysisk.

Etterforskeren vil overfor Dagbladet.no ikke gå inn i detaljer om hva slags behandling de tre mistenkte har fått.

Men Waraich bekrefter at de har blitt torturert, og opplyser at sjåføren har fått hardest behandling.

- Slått med køller
Advokat Bilal Sayed som representerer Rahilas far, morfar og sjåfør hevdet i retten mandag at klientene hans blir mishandlet i varetekt.

Bistandsadvokat, Abid Raja, harsagt at faren ble slått med køller av politiet natt til fredag sist uke, og krevde at ambassaden tok affære.

- Ikke lov med tortur
Den norske ambassadøren i Pakistan, Janis Bjørn Kadavin, forsikret da overfor TV 2 Nettavisen at norske myndigheter gjør det de kan for å sikre at Rahilas far blir behandlet korrekt etter pakistansk lov.

Han la også til at det ikke var lov med tortur i Pakistan.

Bagrunnen for fengslingen er anmeldelsen fra Rahilas ektemann i Norge, som hevder hun var utsatt for æresdrap da hun døde. Rahila Iqbal omkom i en ulykke i Pakistan 1. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.