Politiet: Jakter to bevæpnede gjerningsmenn

Politiet jakter på to mistenkte gjerningsmenn etter skytingen i København. De var bevæpnet med maskinpistoler eller automatgevær og er kledd i sort, opplyser politiet på en pressekonferanse.

14.02.15 20:16

– Dette er en tragisk anledning. 15.33 fikk vi en alarmmelding fra kolleger. Samtidig kom det meldinger fra andre om at det var skyting. To personer, bevæpnet med enten maskinpistoler eller automatgevær, skjøt inn i foajeen fra utsiden. To livvakter fra PET er såret og en 40 år gammel mann er død, sa politiinspektør Jørgen Skov fra København-politiet lørdag kveld.

Les også: En drept og tre skadet etter skyting i København – gjerningsmenn på frifot

I tillegg ble en annen politimann truffet av skuddene.

– Vi etterforsker og behandler det som et terrorangrep nå, men om det faktisk er det, vil etterforskningen vise, sier han videre og forteller at de ennå ikke vet om det var den svenske kunstneren Lars Vilks som var målet for angrepet.

– Vi kjenner ikke motivet og vet ikke hvorfor de har gjort det eller hvem de ville ramme. Vi vet at tegneren Vilks og den franske ambassadøren var til stede. Det er med i betraktningen når vi skal finne ut hva som var motivet, sier Skov. (©NTB)

Les også: Vebjørn Selbekk: - Jeg er dypt preget

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.