Politiet om savnede Marie: - Vi holder alle muligheter åpne

FORTSATT SAVNET: 20 år gamle Marie Sæther Østbø fra Stavanger har vært savnet i Sedgefield i Sør-Afrika siden onsdag.

FORTSATT SAVNET: 20 år gamle Marie Sæther Østbø fra Stavanger har vært savnet i Sedgefield i Sør-Afrika siden onsdag. Foto: (NTB scanpix)

Resultatløst søk med helikopter etter savnet norsk student i Sør-Afrika.

23.04.18 13:55

Mandag er det søkt til lands og til vanns med helikopter etter den savnede norske studenten Marie Sæther Østbø (20) i Sedgefield i Sør-Afrika, uten resultat.

- Vi vil gjøre en evaluering av aksjonen i løpet av dagen og ta stilling til om søket skal gjennoptas tirsdag, sier politiinspektør Malcolm Pojie i Sedgefield-politiet til Nettavisen.

- Er det grunn til å tro at kvinnen har druknet?

- Vi vil ikke spekulere i hva som har skjedd med henne, men holder alle muligheter åpne, sier Pojie.

Ifølge NRK uttaler en lokal brannsjef, Gerry Shuttleworth, at den savnede studenten trolig har druknet, men politiet understreker at de holder alle muligheter åpne.

Den 20 år gamle kvinnen forsvant onsdag kveld. Hun ble sist sett på stranda Myoli Beach i Sedgefield. I dette området skal det være kraftige understrømmer.

Ifølge Stavanger Aftenblad var det en privatpeson i Sedgefield som mandag sørget for at et helikopter ble stilt til rådighet for politiet i søket etter den savnede.

Østbø studerer i Frankrike og var på studietur til Sør-Afrika da hun forsvant. Hun ankom Sedgefield onsdag sammen med en gruppe internasjonale studenter.

Rundt klokka 18 gikk en gruppe studenter en tur på standa og vendte tilbake ved 19-tiden. Marie ble sist sett rundt klokka 19 på stranda, ifølge kystvakten i Sør-Afrika. Vennene slo alarm etter å ha oppdaget at hun ikke kom tilbake sammen med de andre i gruppen.

KART: 20-åringen ble sist sett på stranda i Myoli Beach.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.