*Nettavisen* Nyheter.

Politiet slapp «Batman»

Foto: Scanpix/REUTERS/Russell Boyce

Mannen som mandag brøt seg inn og kom seg ut på balkongen på Buckingham Palace utkledd som Batman, ble tirsdag ettermiddag sluppet fri av politiet.

Jason Hatch (32) ble arrestert av politiet etter stuntet mandag, og har fått beskjed om å melde seg igjen i desember, melder Sky News. Hatch gjennomførte stuntet for å skape oppmerksomhet rundt en gruppe som kaller seg Fathers 4 Justice, som kjemper for fedrenes rettigheter i skilsmissesaker.

Hatchs medhjelper Dave Pyke (48), som var utkledd som Batmans følgesvenn Robin, ble også løslatt, etter at politiet var ferdig med å avhøre ham.

Stuntet har satt i gang en ny diskusjon om sikkerheten rundt de britiske kongelige. Politiet har imidlertid gjort det klart at Hatch ville blitt skutt om han hadde vært terrorist, og utgjort noen fare.

Innenriksminister David Blunkett har forsvart at politiet ikke aksjonerte mot Hatch, og opplyser at alarmsystemet i slottet fungerte som det skulle, og at de indre gemakker raskt ble sikret. Blunkett mener politiet gjorde rett da de behandlet Hatch som en demonstrant og ikke som en terrorist.

Blunckett innrømmer imidlertid at det er bekymringsfullt at Hatch klarte å komme seg opp på balkongen.

Hatch overga seg til politiet etter å ha tilbrakt fem timer på gesimsen ved Buckinghams hovedbalkong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag