Politiet slipper nye bilder av antatt gjerningsmann

Bildet har sluppet et nytt bilde av den antatte gjerningsmannen lørdag kveld.

Bildet har sluppet et nytt bilde av den antatte gjerningsmannen lørdag kveld. Foto: Københavns politi

Politiet i København etterlyser en mann som er mellom 25 og 30 år gammel, omtrent 185 centimeter høy og har arabisk utseende.

14.02.15 22:14

Én person er ettersøkt etter angrepet i København lørdag, og København-politiet har nå kommet med et signalement av vedkommende.

Han beskrives som en «mann, 25-30 år, omtrent 185 centimeter høy, med atletisk kroppsbygning og arabisk utseende, men med lysere hud enn normalt og med glatt sort hår», skriver politiet i en pressemelding.

Ved 20-tiden sendte Københavns politi ut et bildet av en person som ble filmet av av et overvåkningskamera i nærheten av der fluktbilen ble funnet. Like etter klokka 22 kom et bildet av den antatte gjerningsmannen på nært hold (se øverst i saken).

I pressemeldingen står det at politiet vil komme i kontakt med personen eller med folk som har sett ham.

Dansk politi skriver at de vil komme i kontakt med personen på bildet, eller med folk som har sett ham. Foto: Københavns Politi

Den etterlyste skal ha vært iført en sort eller mørkeblå jakke og lignende bukser og hansker. Under angrepet dekket han til ansiktet med et mønstret skjerf som var gult, oransje og rødt.

Han skal ha vært bevæpnet med en maskinpistol eller en automatrifle. Et vitne sier at det var mellom 90 og 100 centimeter langt, helt sort og plastlignende.

Tidligere lørdag gikk både vitner og dansk politi ut med at det skal ha vært to gjerningsmenne, men klokka 20.15 lørdag kveld skriver det danske politiet i en pressemelding at den foreløpige etterforskningen tyder på at det bare var én gjerningsmann under angrepet i København.

Les også: Vebjørn Selbekk: - Jeg er dypt preget

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.