*Nettavisen* Nyheter.

Politiet steinet ut av Christiania

Foto: (AP/Scanpix)

Bål ble tent og steiner ble kastet mot politiet under en demonstrasjon mot riving av et hus i fristaden Christiania i København.

15.05.07 10:14

Mandag morgen begynte danske myndigheter rivingen av trehuset Cigarkassen i området Dyssen i Christiania, men flere hundre beboere i Københavns fristad hadde samlet seg ved huset og satt opp barrikader, melder danske nettaviser.

Det endte med et sammenstøt med dansk politi, og en gruppe maskerte christianitter angrep politiet med stein.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (AP/Scanpix)

- Vi tar dem

- Det er kun fem - vi tar dem, ble det fra hordene ropt mot politiet, ifølge bt.dk. Gruppen angrep så betjentene, som måtte flykte fra stedet.

Politiken.dk skriver om maskert ungdom som bar med seg kasser med stein og bensinbomber. Den danske avisens journalister ble selv skjelt ut og en fotograf fikk tennvæske kastet over seg.

Som en følge av opptøyene måtte politiet trekke seg fra den såkalte Pusherstreet i Christiania. Dette er en gate som i lang tid har vært kjent for åpen omsetning av hasj og annen narkotika.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (AP/Scanpix)

26 pågrepet

Kort tid etter svarte dansk politi med bruk av tåregass og 26 personer har ifølge Jyllands-Posten blitt pågrepet. Ingen av de pågrepne skal ha blitt alvorlig skadd, men flere har fått seg en smell i sammenstøtet med politiet. Også en politibetjent ble kjørt til sykehuset under opptøyene.

Rivingen av huset var ferdig klokken 12 i formiddag, men stemningen i området var lenge spent. Nå ønsker de danske myndighetene bedre samarbeid med Christiania-ungdommene, til tross for dagens opptøyer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag