RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet vet ikke når Lisa Holm (17) døde

DØD: Savnede Lisa Holm ble funnet i leteområdet utenfor Lidköping i Sverige, ifølge svensk politi.
DØD: Savnede Lisa Holm ble funnet i leteområdet utenfor Lidköping i Sverige, ifølge svensk politi. Foto: Polisen (Handout) / Björn Larsson Rosvall (TT / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Den døde jenta som ble funnet i Sverige natt til lørdag, var den savnede Lisa Holm (17).

Politiet vet foreløpig ikke når 17 år gamle Lisa Holm døde. Av hensyn til etterforskningen ønsker politiet ikke å gå ut med flere detaljer om søket og etterforskningen.

Lørdag ettermiddag holdt politiets områdesjef Helena Trolläng og innsatsleder Martin Fredman en pressekonferanse der de oppsummerte arbeidet fra Lisa Holm ble meldt savnet sist søndag og til hun ble funnet død fredag kveld.

Fakta: Lisa Holm-saken

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* Søndag 7. juni ved 18-tiden stengte Lisa Holm kafeen der hun jobbet. Hun skrev en SMS til foreldrene om at hun var på vei hjem, men hun kom aldri.

* Mandag 8. juni starter politiet sitt første søk i området. En hanske blir funnet, som politiet tror tilhører Holm.

* I dagene som kommer styrkes mistanken om at Holm er utsatt for noe kriminelt. En rekke gjenstander, som en ødelagt mobiltelefon, blir funnet.

* Natt til lørdag 13. juni finner politiet en død jente, som viser seg å være Lisa Holm. Tre personer blir formelt pågrepet, to av dem siktet for drap.

(Kilde: TT) (©NTB)

– To menn og en kvinne er pågrepet. Mennene er siktet for drap, bekrefter Trolläng på pressekonferansen. Hun ønsket ikke å svare på spørsmålet om de pågrepnes nasjonalitet, men sa at de bodde i området.

Opptil 1.400 frivillige

Trolläng ble også spurt om de vet når 17-åringen døde.

– Det vet vi ikke ennå. Vi venter på de nødvendige undersøkelsene, og dette er informasjon som vi av hensyn til etterforskningen uansett ikke ville gått ut med.

Både hun og Fredman takker politifolkene og de mage hundre frivillige som har deltatt i letingen etter Holm. Torsdag anslår Fredman at så mange som 1.400 bidro.

– Vi har hatt et tett og nært samarbeid med Missing People og flere andre organisasjoner, som rideklubber, dykkere og andre som har stilt opp og gjort en fantastisk innsats, forteller Fredman.

Det var folk fra Missing People som gjorde funnet som fredag førte til at tre personer ble pågrepet.

– De frivillige handlet eksemplarisk, tok et steg tilbake og varslet oss om funnet. En patrulje som kom til stedet, fattet interesse for noen personer i nærheten, og takket være godt politiarbeid, ble de tatt hånd om.

Mange tips og avhør
I tillegg til at svært mange frivillige har bidratt, har politiet jobbet døgnet rundt siden jenta ikke kom hjem som avtalt etter jobb i en kafé søndag.

– Onsdag deltok rundt 50-60 politifolk i søket, opplyser Fredman.

Trolläng legger til at det har vært gjennomført et par hundre avhør.

– Det har blitt etterforsket parallelt med leteaksjonen, og vi har hele tiden jobbet bredt med et mål om å finne henne i live. Vi har også fått inn mange tips. Mine opplysninger er at rundt 800 tips er fulgt opp.

Ber om ro for familien
Trolläng sier politiet ikke vil komme med mer informasjon fra etterforskningen før et eventuelt fengslingsmøte. Hun ba om arbeidsro for sine ansatte og ba innstendig om at Lisa Holms familie får være i fred med sorgen og sjokket de nå opplever.

– Denne saken har også gått sterkt inn på mange politifolk – og på mange ellers i Sverige. Dette er ingen rutinesak, men noe som påvirker mange mennesker dypt, legger hun til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere