RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet visste om Columbine-desperadoene

(Reuters)
Sist oppdatert:
Politiet hadde minst 15 ganger vært i kontakt med drapsmennene før massakren ved Columbine High School. Ofrenes familier er rystet. Se drapsmennenes skrytevideo.

Informasjonen kommer frem i en rapport som ble lagt frem torsdag. Statsadvokat Ken Salazar etterforsker hvorvidt myndighetene prøvde å skjule at de visste om drapsmennenes ustabile oppførsel og voldsomme sinne, melder nyhetsbyrået AP.

En av drapsdesperadoene, Eric Harris, skal blant annet ha drapstruet en medstudent på internett. Foreldrene til den drapstruede gutten varslet politiet, men det ble aldri tatt affære mot Harris.

Ingen bevis på uaktsomhet
Salazar klandrer imidlertid ikke Jefferson Countys sheriff-kontor for at de overså varseltegn ved Eric Harris og hans medsammensvorne Dylan Klebold. Det finnes ingen beviser på uaktsomhet, heter det i rapporten.

Statsadvokaten er bedt om å granske kontakten mellom drapsmennene og myndighetene. Kontakten startet i 1997, to år før massakren ved Columbine High School.

20. april 1999 drepte Harris (18) og Klebold (17) 12 medstudenter og en lærer før de tok sitt eget liv. Skolemassakren er den verste av sitt slag i USAs historie.

Pårørende skuffet
Ofrenes familier er skuffet over Salazars rapport. Den ga ikke svarene de ønsket:

- Dette reiser flere spørsmål enn det gir svar. Jeg er helt uenig i at myndighetene ikke var uaktsomme, sier Dawn Anna, som mistet datteren Lauren Townsend i massakren.

Rapporten ble lagt frem sammen med drapsvåpnene, kulesplinter og stolene og bordene der ofrene ble skutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere