Gå til sidens hovedinnhold

Politiets video av Engla-siktet

Her er politiets egen video av 42-åringen som er siktet i Engla-saken.

Engla Juncosa-Höglund (10) forsvant lørdag ettermiddag mens hun syklet på vei hjem i Stjärnsund i Dalarna i Sverige.

Mandag ettermiddag ble en 42 år gammel trailersjåfør pågrepet og mistenkt for kidnapping av jenta.

Han er tidligere dømt - og på videoen fra Aftonbladet viser 42-åringen politiet hvor han tok kvelertak på den unge kvinnen i Sverige i 1994.

Se videoen her(artikkelen fortsetter under)

HTML EMBED

Innrømmet voldtektsforsøk
Som 29-åring ble mannen i 1995 dømt til fengsel i ett år og ti måneder for blant annet dette voldtektsforsøket i en park i Gävle, viser dommer Nettavisen har fått tilgang til.

Han forsøkte å dra kvinnen inn i bilen og forklarte at han gjorde som han gjorde fordi han hadde vansker med å få seg jenter. Mannen var svært voldelig, og tok ved to anledninger kvelertak på kvinnen under voldtektsforsøket, heter det i dommen.

Kvinnen fortalte i retten at andre gang han tok kvelertak på henne «gjorde det veldig vondt og hun trodde hun skulle dø», ifølge rettspapirene.

Mannen erkjente voldtektsforsøket i retten.

Sextvang
I 1998 - tre år senere - forsøkte mannen å tvinge en 16-åring til samleie under en ungdomsfest. Jenta lå på en seng i et eget rom i leiligheten fordi hun var syk og fortalte retten at hun våknet av at mannen kom inn i rommet. Ifølge 16-åringen ble hun ble holdt fast av 42-åringen, samtidig som han prøvde å dra av henne buksene. Til alt hell kom hun seg løs og fikk slått alarm.

42-åringen hevdet i retten at 16-åringen inviterte til sex ved å be ham låse døren inn til rommet og komme og sette seg på sengen, men han ble ikke trodd.

Han ble dømt til fengsel i fire måneder for «seksuell tvang».

HTML EMBED
Les også: - Jeg får ikke jenter

I 2000 ble han dømt for dagbøter for sin seksuelle atferd. Da hadde han blottet seg på en offentlig badestrand. Mistenkte er også dømt for å ha skaffet alkohol til mindreårige jenter, for et par tilfeller av mishandling og et antall trafikkforseelser.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Nekter
42-åringen ble pågrepet i Sør-Sverige mandag ettermiddag.

- Han nekter for å ha noe med kidnappingen å gjøre. Det kom frem i det første avhøret av ham, sa kommissarie Sven-Åke Petters til Nettavisen tirsdag.

Ifølge Petters tar 42-åringen pågripelsen med fatning.

HTML EMBED
Les også: - Jeg har ikke tatt henne

Fredag
Det siste livstegnet fra Engla var klokken 14.10 lørdag. Den ti år gamle jenta hadde vært på fotballbanen og lekt med noen venner, og skulle sykle hjem alene til familiens hus i Skogsbilveien. På veien ringte moren hennes Carina flere ganger til henne, og de to snakket sist sammen klokken 14.10.

Torsdag morgen ble begjæringen om varetektsfengsling levert tingretten. Fredag holdes fengslingsmøte i Falu tingrett, melder TV4.se.

Se nyhetsinnslaget på TV 2 Sumo(artikkelen fortsetter nedenfor)

228799

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe