RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STRINGER (Reuters)

Politifolk suspendert etter mishandling i Sør-Afrika

Sist oppdatert:
- En oppførsel som ikke kan godtas, sier Sør-Afrikas president.

PRETORIA (NTB-Reuters-DPA): Åtte sørafrikanske politifolk er tatt ut av tjeneste etter episoden der en mann døde etter at han var slept bak en politibil. Sjefen for politistasjonen der de åtte jobbet har fått sparken.

Sør-Afrikas politisjef Riah Phiyega sa fredag at Sør-Afrika og verdenssamfunnet må tro ham på at det ikke er slik landets politi skal oppføre seg. Både president Jacob Zuma og flere opposisjonspolitikere har tidligere fordømt den dødelige mishandlingen av Mido Macia.

Mishandlingen av den 27 år gammel drosjesjåføren ble videofilmet. - Opptaket er fryktelig og viser en oppførsel som ikke kan godtas, ikke noe menneske bør bli behandlet slik, lød Zumas reaksjon på episoden.

Ifølge myndighetene ble Macia anholdt for feilparkering, noe som førte til trafikkork i Daveyton øst for Johannesburg. Da han gjorde motstand mot politiet, ble han bundet til en politibil som så begynte å kjøre i høy fart.

Sørafrikansk politi har de siste månedene blitt anklaget for hemningsløs bruk av vold. Anklagene nådde et høydepunkt etter at 34 arbeidere ble skutt og drept av politiet under en ulovlig streik ved en platinagruve i fjor. (©NTB)

VIDEO: Se videoen av mishandlingen i Daveyton her. Obs, sterke scener.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere