Gå til sidens hovedinnhold

Politihovedkvarter sprengt i Ingusjetia

Minst to personer skal være drept etter at en kraftig eksplosjon mandag ødela hovedkvarteret til den russiske sikkerhetstjenesten i republikken Ingusjetia.

Minst to personer ble drept og 15 såret da hovedkvarteret til den russiske sikkerhetstjenesten (FSB) i republikken Ingusjetia ble angrepet mandag morgen, melder NTB-AFP-Reuters.

Selvmordsaksjon

Republikken ligger i et turbulent område og grenser til Tsjetsjenia. Politiet frykter at angrepet er en selvmordsaksjon. Eksplosjonen bidrar til ytterligere å undegrave Moskvas forsøk på å få slutt på volden som det siste tiåret har hjemsøkt området rundt Tsjetsjenia.

Bygningen som ble rammet, tilhører FSB, det tidligere KGB. Tsjetsjenske separatister har sagt at de vil trappe opp angrepene mot russiske mål før valget på ny president i Tsjetsjenia 5. oktober.

Mot russisk valgseier

Separatister får ikke lov til å stille i valget, og lederen for den russiskvennlige administrasjonen ligger an til å vinne.

Om lag 50 mennesker ble drept da et militærsykehus i Nord-Ossetia, også det på grensen til Tsjetsjenia, ble rammet av en bilbombe 1. august.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar