RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politijakt på julenisse

Sist oppdatert:
Svensk politi jakter på to personer etter at to personer utkledt som julenisse og pepperkakemann satte fyr på en julebukk .

Den tradisjonsrike julebukken begynte å brenne like etter klokken ni lørdag kveld. Ifølge politiet er den tidligere staute bukken i halm fullstendig ødelagt, melder Aftonbladet.se.

- Vitner har sett de to sette fyr på bukken. De skal ha skutt en pil eller ha kastet en fakkel på bukken så den begynte å brenne, sier Mikael Aspgård ved politiet i Gävle.

Julebokken settes opp hvert år på Slottstorget i Gävle før første søndag i advent. Siden 1966 har bare ni bukker fått stå urørt. En person har ifølge Aftonbladet vært tiltalt og dømt for mordbrann i forbindelse med å ha tent på bukken. Det var den amerikanske turisten og fotografen Lawrence Jones som satte fyr på bukken i 2001. Jones påsto da at han ikke visste at det var ulovlig å brenne ned den digre halmfiguren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere