RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiker ble buss-helt

Sist oppdatert:
I 130 km/t beholdt KrF-profil Lars Rise roen. - Som i en Hollywood-film, sier passasjer. Les og hør den utrolige historien.

Linda Eilertsen fra Askim satt onsdag morgen på en flybuss fra Hahn flyplass på vei mot Frankfurt sentrum da det uvirkelige skjedde.

Hør heltens historie på Kanal 24

Så ut som han var død
- Plutselig merket vi at bussen måkte inn i autovernet. Bussjåføren hadde fått et illebefinnende og det så rett og slett ut som han var død, sier Eilertsen til Nettavisen.

«Vi kan ikke få rettet en stor nok takk til Lars. Han reddet livene våre»

Linda Eilertsen

På samme buss som Eilertsen var den tidligere stortingsrepresentanten og KrF-profil Lars Rise.

- Vi kan ikke få rettet en stor nok takk til Lars. Han reddet livene våre, understreker Eilertsen.

KrF-mannen satt langt framme i bussen og klarte å holde roen da bussjåføren kollapset. Han tok tak i rattet, men det var ifølge Eilertsen vanskelig å få kontroll på bussen fordi bussjåføren fremdeles hadde foten på gasspedalen.

- Etter litt om og men fikk de tatt et skikkelig tak på bussjåføren og løftet han opp, forklarer hun.

Panikk
Eilertsen var ifølge med en annen kollega på vei til en messe i den tyske byen da ulykken inntraff.

- Det var panikk i bussen og mange som hylte og skrek. Jeg sa til min kollega at hun skulle ta på seg bilbeltet, det var alt vi rakk å tenke på, sier hun og innrømmer at opplevelsen var ganske uvirkelig. Eilertsen forteller at fartsgrensen på strekningen var 130 km/t, men at det bare gikk fortere og fortere.

- Det var veldig dramatisk, det var akkurat som i en Hollywood-film. Lars ble den store helten, sier hun videre.

Dramatisk sted
Rise selv beskriver også opplevelsen som uvirkelig.

- Jeg vil si at det var sekunder fra total katastrofe. Det er egentlig underlig at det gikk så bra som det gik, sier helten til Nettavisen.

Den avslappende bussturen forvandlet seg i løpet av få sekunder til et mareritt.

- Det var litt uvirkelig. Jeg satt og leste Dagens Næringsliv. I løpet av to-tre sekunder var bussen omdannet til et veldig dramatisk sted. Det første jeg tenkte da vi smalt inn i autovernet på midtrabatten, var hvordan jeg skulle klare å holde meg fast dersom bussen veltet, sier Rise på Kanal 24-programmet Bergestuen direkte.

- Jeg så at bussjåføren så helt død ut. Hodet hang like langt ned som bena. Jeg tok rattet og forsøkte å svinge bussen ut på veien igjen. Underlig nok gikk det bra. Den klarte å kjøre i 120-130 km/t i timen langs autovernet uten at noen holdt i rattet.

«I løpet av to-tre sekunder var bussen omdannet til et veldig dramatisk sted»

Lars Rise

- Jeg kunne ikke annet enn å holde i rattet. Jeg prøvde å få foten ned på bremsen. Det var et under at det ikke var noen i veien.

Hvorfor fikk ikke du panikk?

- Jeg snudde meg og så at folk hylte og skrek og løp bakover i bussen. Det var ingen som kom frem og hjalp til. Men så kom det en ung dame og hjalp til. Jeg ba henne ta rattet, og så måtte jeg forsøke å lempe bussjåføren vekk. Det var forferdelig å ikke gi ham nødhjelp.

Ifølge Eilertsen våknet likevel bussjåføren til live etter Rises løft.

- Han tok tak under ribbeina på bussjåføren og dro til, han våknet av det, sier hun.

Ble ikke toppkandidat
KrF-politikeren Lars Rise tapte duellen med daværende statssekretær Hans Olav Syversen om å bli KrFs toppkandidat i Oslo før stortingsvalget i fjor. Da hadde han vært stortingsrepresentant siden 1997.

I 1993 var Lars Rise kjæreste med Inger Lise Rypdal, som han traff på et valgkampåpning. Men forholdet varte ikke.

Mange nordmenn
Frankfurt er blitt et attraktivt reisemål for nordmenn etter at Ryanair i fjor høst økte sin trafikk fra Sandefjord til den tyske byen fra en til to daglige avganger.

- Vi er glade for å introdusere en ny daglig flygning til Frankfurt-Hahn fra Oslo-Torp. Ruten har vært ekstremt populær, og vi har fraktet mer enn 430.000 passasjerer på denne ruten siden starten i 2002, fortalte Norden-sjef Lotta Lindquist-Brosjö i en pressemelding 25. oktober i fjor.

Linda Eilertsen, som er gift med Kanal 24s trafikkekspert André Eilertsen, opplyser at det var cirka ti nordmenn med på den dramatiske bussturen fra Hahn til Frankfurt sentrum onsdag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere