Gå til sidens hovedinnhold

Politiker blir trolig utestengt fra Sverigedemokraterna etter muslim-uttalelse

En politiker i Sverigedemokraterna (SD) blir etter alt å dømme kastet ut av partiet etter at han sa at muslimer ikke er fullt ut mennesker, melder SVT.

Uttalelsen til Martin Strid under Sverigedemokraternas landsmøte, har skapt sterke reaksjoner. I et resonnement, som ble sendt direkte i SVT Forum lørdag, snakker Strid om en skala fra 0 til 100 der man i den ene enden er 100 prosent «menneske». og i den andre enden 100 prosent «muhammedaner».

– Hvis man er eks-muslim, da har man kommet ganske langt mot å bli fullt ut menneske, sa Strid, som også føyde til at han vil «befri muslimer fra islam».

Søndag ba Strid om unnskyldning.

– Det var veldig uheldig, jeg uttrykte meg veldig klønete, sier han til TT.

Les også: Moderaterna-leder Anna Kinberg Batra trekker seg

Men beklagelsen er muligens ikke nok til at Strid beholder partimedlemskapet. Søndag startet det innvandringskritiske partiet en prosess som etter alt å dømme betyr at han blir utestengt, skriver SVT.

– Det som Martin Strid sa om muslimer og islam, er overhodet ikke forenlig med vår politikk eller hvordan vi uttrykker oss, sier Magnus Olsson, som leder en partikomité med ansvar for å vurdere Strids medlemskap.

– Min oppfatning er at hvis jeg hadde vært Martin Strid, så hadde jeg forlatt partiet, sier han videre.

SD har i helgen avholdt landsmøte i Norrköping. Lørdag ble Jimmie Åkesson gjenvalgt som partiets leder.

Les også: Moderaterna skjerper egen innvandringspolitikk

Les også

Løshund angriper mann som raner kvinne på åpen gate

Kommentarer til denne saken