*Nettavisen* Nyheter.

Politikvinne ble forfremmet da hun ammet fremmed baby på jobb

Politikvinnen Celeste Ayala fikk både forfremmelse på jobben og hyllest på sosiale medier etter at hun trøstet og ammet en fremmed, gråtende baby på et barnesykehus. Bildet ble postet på Facebook av politikollega Marcos Heredia. Foto: Marcos Heredia/Facebook

Morsinstinktet slo inn da Celeste Ayala var på jobb. Nå belønnes hun med forfremmelse og hyllest.

En politikvinne i Argentina ble forfremmet etter at hun trøstet og ammet en gråtende baby på et sykehus i forrige uke. Politikvinnen Celeste Ayala, som nylig var blitt mor, var på jobb på barnesykehuset Sor María Ludovica i nærheten av Buenos Aires da hun hørte en gråtende baby.

Morsinstinktet slo inn, og Ayala trøstet og ammet babyen som nylig var blir tatt vekk fra moren sin, opplyser lokalt politi til CNN.

Politiet gir imidlertid ingen begrunnelse for hvorfor moren var blitt fratatt babyen sin.

Postet bilde på Facebook

Den barmhjertige gjerningen ble gjort offentlig kjent da politikollega Marcos Heredia postet et bilde av Ayala mens hun ammet babyen.

«Jeg ønsker å gjøre allment kjent denne fine, kjærlige gesten som du gjorde i dag for denne babyen, som du ikke kjente, men som du likevel ikke nølte med å opptre som en mor for. Du brydde deg ikke om han var skitten eller illeluktende. Slike handlinger er ikke hverdagslige,» skrev han på Facebook-innlegget.

Innlegget har i skrivende stund blitt likt og delt henholdsvis 160.000 og 113.00 ganger. I tillegg er det postet over 300 kommentarer under innlegget.

Politikollegaen sier til CNN at han ikke vet hva som er årsaken til at sykehuspersonellet ikke sørget for at babyen fikk mat.

- Jeg fikk vondt i sjelen

Politikvinne sier til lokale medier at hun forhørte seg med sykehuspersonellet før hun handlet og ga babyen omsorg og brytsmelk.

- Jeg skjønte at han var sulten, ettersom han puttet hånden inn i munnen. Så jeg spurte om jeg kunne klemme ham og amme ham, sier Ayala til lokale medier, ifølge The Guardian.

- Det var et trist øyeblikk. Jeg fikk vondt i sjelen av å se ham sånn. Samfunnet må være mer varsom overfor denne typen ting som rammer barn. Dette kan ikke fortsette å skje, sier hun.

Lokale medier skriver at babyen var én av seks søsken som var underernært.

«Fyller oss med stolthet»

Politikvinnen ble denne uken forfremmet fra politioffiser til politisersjant som følge av den gode gjerningen.

«Vi ønsket å takke deg personlig for denne spontane, kjærlige handlingen som sørget for å berolige babyens gråt. Det er den slags politi vi er stolte av, og den typen politi vi vil ha,» skrev provinsminister for sikkerhet i Buenos Aires, Cristian Ritondo, da hun kunngjorde forfremmelsen på Twitter.

Den lokale brannstasjonen, hvor politikvinnen jobber som frivillig, hyllet henne på følgende vis: «Handlinger som dette fyller oss med stolthet.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.