*Nettavisen* Nyheter.

Politimann er siktet for drap

Foto: Bertiniussen, Rune S. (SCANPIX)

Rolv-Are Pettersen (53) er siktet for forsettlig drap sin ekssamboer Kristin Kjelstrup (41).

24.01.09 20:02

Fredag morgen skjøt og drepte politimann Rolv-Are Pettersen (53) sin ekssamboer Kristin Kjelstrup (41) med tre skudd på kloss hold.

Les alt om Slettaelvadrapet her.

Kartlegge hendelsesforløpet
Nå vil politiet i Tromsø kartlegge hva kollegaen gjorde i tiden før drapet.

- Vitner har forklart at han ventet på henne, og at han hadde ventet på henne en god stund, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes ved Tromsø politistasjon til Nordlys.

Politiet mener de har avhørt de viktigste vitnene og mener de har god oversikt over hendelsesforløpet.

- Det vi nå vil konsentrere oss om er å skaffe oss god oversikt over hva som skjedde i tiden før drapet, blant annet gjennom å se på trafikken på mobil og pc. Det er utstyr som rutinemessig beslaglegges. I tillegg skal vi går gjennom teknisk materiale og analyser, sier Sparboe Lysnes til avisen.

Siktet for forsettlig drap
Lørdag ble det også kjent at Pettersen er siktet for forsettlig drap på Kjelstrup.

- Vi har tatt ut siktelse. Den ble tatt ut i går formiddag. Ut fra faktum, så er det ikke tvil om at det er et forsettlig drap. Vi har jo måttet beslaglegge datautstyr og mobiltelefon, og da får man status siktet. Vi har gjennomført en del etterforskning i dag og det innebærer jo å gjennomgå materialet, men det er ikke noe nytt, sier konstituert politimester Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt til Nettavisen.

- Vet dere noe mer om motivet?

- Ja, det vet vi en del om. Etter hvert får vi flere biter på plass i hendelsesforløpet, men vi ønsker ikke å gå ut med det nå, sier han.

Sparboe Lysnes røper derimot at samlivsbruddet mellom gjerningsmann og offer har vært en sentral del i etterforskningen av motivet.

- Det har vært svært problematisk for ham, sier Sparboe Lysnes og henviser til samlivsbruddet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.