RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKUTT OG DREPT: Eric Harris ble drept ved en feiltakelse 2. april da politiet skjøt ham med et vanlig skytevåpen og ikke en elektrosjokkpistol.
SKUTT OG DREPT: Eric Harris ble drept ved en feiltakelse 2. april da politiet skjøt ham med et vanlig skytevåpen og ikke en elektrosjokkpistol. Foto: Skjermdump YouTube

Politimann i Oklahoma tok feil pistol og drepte svart mann

Sist oppdatert:
En hvit politimann er siktet for uaktsomt drap etter at en svart mann ble skutt og drept i USA. Politimannen har forklart at det han trodde var en elektrosjokkpistol, viste seg å være et vanlig skytevåpen.

Den 73 år gamle politimannen risikerer en fengselsstraff på mellom to til fire år dersom han blir dømt, melder AFP.

Politimannen deltok i jakten på en 44-åring i Tulsa i delstaten Oklahoma 2. april. Han var pensjonert, men deltok i den frivillige politistyrken.

44-åringen ble lagt i bakken, hvorpå han ble skutt. Han var mistenkt for å ha solgt et ulovlig våpen til en sivil politimann i en «undercover»-operasjon.

Episoden ble filmet, og mandag ble opptaket offentliggjort etter anmodning fra offerets familie, ifølge BBC.

På filmen høres en stemme som sier: «Å, jeg skjøt ham. Beklager.» Man kan også høre offeret rope: «Han skjøt meg, han skjøt meg», hvorpå han sier at han mister pusten idet han blir holdt fast. En stemme avviser klagingen og banner. (©NTB)

LES MER: - Oi, jeg skjøt ham! Jeg beklager!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere