RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimann i tortur-avhør

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Madeleine-etterforsker er siktet for å ha brukt tortur i avhør.

Den portugisiske sjefsetterforskeren i Madeleine-saken er siktet for å ha banket opp moren til en annen savnet jente, skriver The Times.

Ni år gamle Joana Cipriano forsvant for tre år siden fra en landsby på Algarve-kysten i Portugal, ikke langt fra Praia da Luz der Madeleine forsvant 3. mai. Politimannen Goncalo Amaral, som etterforsker Madeleines forsvinning for det portugisiske politiet, ledet også etterforskningen i Joana-saken.

- Banket til tilståelse
Joanas mor, Leonor, ble dømt og satt i fengsel for å ha drept datteren, selv om liket hennes aldri ble funnet. Nå er etterforsker Amaral, sammen med fire andre polititjenestemenn, siktet for vold og tortur under avhørene av moren, ifølge The Times.

Et bilde av moren med forslått ansikt etter avhørene har figurert i portugisiske aviser, ifølge Daily Mail.

Leonor Cipriani ble dømt for å ha drept og partert datteren sammen med sin egen bror Joao, fordi niåringen angivelig skal ha blitt vitne til at de hadde et incestuøst forhold. Moren hevder nå at hun ble torturert til å tilstå.

Ikke suspendert
Voldsanklagene gjør at det hersker kaos i etterforskningen av Madeleine-saken. Goncalo Amaral er ikke suspendert fra denne etterforskningen, men skal være svært opprørt over anklagene.

Madeleines foreldre Kate og Gerry er informert om anklagene mot Amaral, og reagerer med bekymring og vantro.

- Naturligvis ble de bekymret når de hørte om anklagene, sier en talsperson for familien til The Times.

Tviler på anklagene
Familien skal likevel ikke feste lit til anklagene.

- Så godt som alle land i verden følger med på dette. Hva tror du myndighetene gjør? Ville de satt en kjeltring av en politimann på saken? Jeg tviler på det, sier Madeleines tante Philomena til The Times.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere