*Nettavisen* Nyheter.

Politimann jaktet på seg selv

Først ranet den svenske politimannen Nordeas filial i Söderhamn nord for Stockholm – så ledet han selv politijakten på ranerne.

01.02.05 09:37

- Vi har ingen spor, sa politimannen dypt bekymret til svensk media. Det ingen visste, var at det var den 36 år gamle politimannen selv som hadde utført bankranet bare en time tidligere. I går startet rettssaken mot den uhederlige tjenestemannen, melder Expressen.

Ranet skjedde i byen Söderhamn, 20 mil nord for Stockholm i desember 2004. Raneren, eller politimannen om du vil, var bevæpnet med pistol, og kom seg unna med en stor pengesum, i en bil han stjal fra en 70 år gammel kvinne.

Politiet, under ledelse av 36-åringen, pågrep senere samme dag to uskyldige menn som ble holdt varetektsfengslet i to uker. Sist fredag ble imidlertid politimannen avslørt og pågrepet, etter at det ble bevist at han brukte sitt eget tjenestevåpen under utførelsen av ranet.

Politimannen har ifølge avisen levd et normalt familieliv med kone og barn, og skal ikke ha så mye som en betalingsanmerkning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.