RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politimann skutt i hodet i New York

En sivilt kledd politimann i New York ble lørdag skutt i hodet idet han satt i en politibil sammen med en kollega og skulle til å spørre ut en mann som oppførte seg mistenkelig.

Den 25 år gamle politimannen ble etter episoden sendt til sykehus og operert. Ifølge lokale medier ble han skutt i ansiktet. New Yorks borgermester Bill de Blasio sier at politimannen er «meget, meget alvorlig skadd».

I desember ble to politimenn skutt og drept mens de satt i en politibil i New York. De Blasio har tidligere fått kritikk av politiet for ikke å ha vært støttende nok under de store protestene mot politiet før jul.

Angrepet skjedde i bydelen Bronx, og en 35 år gammel mann med kriminelt rulleblad er ifølge politiet pågrepet for ugjerningen.

Årsaken til at politiet ønsket å snakke med mannen, skal ha vært at han rettet på et mistenkelig objekt. Da politiet stanset ham, trakk han et våpen opp fra bukselinningen og skjøt flere ganger inn i bilen.

Angrepet skjer samtidig som det er stor oppmerksomhet om en rekke episoder der afroamerikanske menn har dødd etter å ha blitt jaktet på eller pågrepet av politiet rundt omkring i USA. Fredag ble seks politifolk siktet for drap i Baltimore etter at en mann døde etter å ha blitt pågrepet av politiet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere