*Nettavisen* Nyheter.

Politiraid av japansk dommedagssekt

Japansk politi har slått til mot kontorene til dommedagssekten som sto bak det dødelige gassangrepet på en t-bane i 1995.

16.02.04 16:54

200 politifolk stormet kontorene i det som er den største razziaen siden sekten i 2000 reorganiserte seg og skiftet navn til the Aelph, melder BBC. Razziaen kom bare få dager før dommen over sektlederen Shoko Asahara offentliggjøres.

Ifølge nyhetsbyrået Kyodo var målet med raidet å hindre at gruppen foretar seg noe i forbindelse med dommen mot sektlederen. Dokumenter og pc-er fra kontorene ble beslaglagt.

Ifølge kilder i den japanske etterretningstjenesten har medlemmer av sekten vist større hengivenhet overfor sin leder den senere tiden – noe som har økt frykten for nye terroranslag. Ingen ble arrestert i razziaen.

Sektleder Asahara, som egentlig heter Chizuo Matsumoto, er ventet å dømmes til døden hvis han blir kjent skyldig i å ha stått bak serin-angrepet der tolv mennesker mistet livet og 5000 andre ble skadet.

Elleve andre medlemmer av sekten har allerede fått dødsdom, men har anket. I tillegg til drapene med gass på t-banen, er sektlederen også anklaget for 15 andre drap som sekten skal ha stått bak.

189 personer har deltatt i maratonhøringene i rettssaken. Klimaks kommer 27. februar, når dommen mot Asahara blir lest opp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.