Politisjef arrestert for drap på nordmann

Foto: (Leger Uten Grenser)

En afghansk politisjef er arrestert og mistenkt i forbindelse med drapene på den norske legen Egil Tynæs og fire andre hjelpearbeidere i fjor.

15.06.05 19:44

Ifølge det afghanske innenriksdepartementet mistenkes distriktspolitisjefen for å stå bak drapene på de fem hjelpearbeiderne som var ansatt i Leger Uten Grenser, melder Reuters.

Ifølge talsmann for innenriksdepartementet Lutfullah Mashal ble politisjefen arrestert forrige uke mistenkt for å være involvert i drapene. Politisjefen ble ikke navngitt, men Mashal opplyser at han ble arrestert på bakgrunn av opplysninger fra andre mistenkte som er arrestert etter drapene.

Mangler håndfaste bevis
- Han er brakt til Kabul for avhør. Det er ingen konkrete beviser mot ham så langt, men han mistenkes for å ha stått bak drapene, sier Mashal til Reuters.

Etter mer enn 20 år I landet trakk Leger Uten Grenser seg ut av landet etter drapene som ble fant sted i et avsidesliggende område i Badghis-provinsen i juni i fjor. Nå håper organisasjonen at pågripelsen er et signal om at de snart kan vende tilbake til landet.

- Vi følte at etterforskningen ble ikke tilstrekkelig fulgt opp fra myndighetenes side. Vi håper at dette er et signal om at vi kan gå inn igjen snart. Vi føler jo absolutt at vi har noe å bidra med, men da må sikkerheten være god nok, og at vi blir fulgt opp på en skikkelig måte, sier informasjonsmedarbeider i Leger Uten Grenser Lars Nygård til TV 2 Nettavisen.

Han har ikke fått noen offisiell melding om pågripelsen av politisjefen, og har bare lest artikler på nettet om saken.

Taliban mistenkt
Kjøretøyet som fraktet de fem hjelpearbeiderne i juni i fjor ble angrepet av væpnede menn og de første mistankene gikk i retning av Taliban, som flere ganger har angrepet hjelpearbeidere i sin kamp mot de styrende myndighetene i landet.

Ifølge Mashal tror politiet nå at drapene er en ordinær kriminell handling, men påpeker at saken ikke er ferdig etterforsket.

Politisjefen har ledet politiet i Qadis-distriktet i Badghis-provinsen nordvest i landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.