RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politisjef hindret etterforskning

Sist oppdatert:
Politisjef Ian Blair hindret dokumentasjon om politidrapet på brasilianeren på t-banen i London.

Et dokument som ble offentliggjort fredag, viser hvordan politisjefen i London forsinket den uavhengige etterforskningen av politidrapet på brasilianske de Menezes (27), melder Reuters.

Nektet adgang
I et brev til innenriksdepartementet fremgår det at Metropolitans politikommisjonær Sir Ian Blair nektet politiets uavhengige klagekommisjon adgang til åstedet, fordi etterforskningen av terrorangrepene måtte prioriteres.

Departementet offentliggjorde brevet under «Freedom of Information Act» .

Etterforskningen rundt skytingen «vil bli bokført av Metropolitans eget direktorat for profesjonelle rutiner», skrev Blair.

Skutt syv ganger
Elektrikeren ble skutt syv ganger i hodet av politiet på undergrunnsstasjonen Stockwell, dagen etter terrorbombene i London. Politiet trodde han var en selvmordsbomber.

John Wadham i den uavhengige kommisjonen har fortalt BBC News at han var sikker på at etterforskningen ikke ble ødelagt av forsinkelsen.

Etterforskningen skal avsluttes før jul.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere