RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SKUTT: Australske Justine Damond ble skutt og drept av politiet i Minneapolis etter å ha varslet om et mulig overfall.
SKUTT: Australske Justine Damond ble skutt og drept av politiet i Minneapolis etter å ha varslet om et mulig overfall. Foto: Stephen Govel (AP / NTB Scanpix)

Politisjef medgir at det var unødvendig å skyte kvinne

Sist oppdatert:
Politisjefen i Minneapolis medgir at det var unødvendig av politiet å skyte og drepe en australsk kvinne som hadde ring nødtelefonen.

Australske Justine Damond (40) ringte lørdag politiet for å melde fra om det hun trodde var et overfall bak huset der hun bodde.

Da politiet ankom gikk ut i gata iført pyjamas og bort til politibilen for å snakke med politimennene. Uten forvarsel ble hun skutt gjennom bilvinduet.

Årsaken til at hun ble skutt er ikke kjent, men politisjefen i Minneapolis, Janee Harteau, sier at politimannen som skjøt feilvurderte situasjonen og at det aldri skulle ha skjedd.

– Denne handlingen strider mot alt vi står for, det vi trener på og de forventninger vi har til våre offiserer, sier hun.

– Dette skulle ikke ha skjedd, Justine skulle ikke ha mistet livet, sier politisjefen.

Politimannen som skjøt har nektet å forklare seg til interngranskerne, men Harteau fastholder at han var skikket til tjeneste.

– Tjenestemannen gjennomførte treningen på svært godt vis. Han var godt skikket til å patruljere gatelangs, sier hun.

Ikke gå glipp av disse populære videoene:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere