*Nettavisen* Nyheter.

Politistasjon sprengt i lufta

En politistasjon og tre høyblokker på Gazastripen ble natt til søndag sprengt i lufta av israelske styrker.

26.10.03 12:06

Aksjonen fant sted søndag morgen etter at flere tusen palestinere først var blitt jaget vekk fra området, melder NTB-Reuters-AFP.

Ifølge øyenvitner rullet flere titall israelske stridsvogner og pansrede kjøretøy inn i den palestinske landsbyen al-Zahara, der soldatene stormet en politistasjon og pågrep et ukjent antall palestinske politifolk.

En palestiner ble såret under angrepet, og politistasjonen ble deretter sprengt i lufta, opplyser palestinske sikkerhetskilder.

Jaget befolkningen

De israelske soldatene jaget deretter anslagsvis 2.000 palestinere ut av landsbyen, mens de rykket inn for å montere sprengladninger i tre høyhus under oppføring.

- For deres egen sikkerhet har vi i forbindelse med denne operasjonen midlertidig evakuert befolkningen i al-Zahara. De skal få slippe tilbake når operasjonen er over, sa en israelsk kilde.

Kort tid etter lød flere øredøvende eksplosjoner, da bygningene ble sprengt i lufta.

Israelske talsmenn hevder at militante palestinere brukte de 13 etasjer høye bygningene som observasjonsposter til bosettingen Netzarim.

Angrep bosetting

Tre israelske soldater ble drept under et angrep mot denne bosettingen fredag, som de to gruppene Hamas og Islamsk hellig krig (Jihad) påtok seg ansvaret for.

Den ene av angriperne ble drept, mens en annen unnslapp. Ifølge israelske talsmenn søkte han tilflukt i politistasjonen i al-Zahara, før palestinske politifolk hjalp ham med å unnslippe..

Beslutningen om å jevne de tre palestinske høyhusene med jorda skal ha blitt tatt alt for ett år siden, mens ordren om iverksettelse først kom etter fredagens angrep.

- Vi ga dem en sjanse. Vi forventer at bygninger eid av de palestinske selvstyremyndighetene ikke benyttes til terroristaktiviteter, men etter fredagens angrep så vi at vi ikke lenger kunne la dette fortsette, sier en israelsk kilde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.