Gå til sidens hovedinnhold

Politivold ryster USA

Videoen avslører hvordan politimennene denger løs på en forsvarsløs mann under en pågripelse i California.

I videoen ser vi to politimenn fra Fresno i California i USA som holder en hjemløs mann fast, samtidig som en av dem slår ham minst fem ganger i hodet med en knyttneve, skriver Ekstrabladet.

Videoen blir nå spredd på internett, og ligger blant annet ute på videonettstedet break.com.

Det var en tilfeldig forbipasserende person som filmet hele episoden for tre dager siden, og vedkommende overlot videoen til tv-kanalen KSEE 24 News i håp om å hjelpe dem som ikke kan beskytte seg selv. Han skal ha fortalt at politimennene brutalt gikk løs på mannen fordi han ikke ville høre på dem.

Man ser tydelig at offeret, 52 år gamle Glen Beaty, ikke har mulighet til å gjøre motstand mens han ligger på bakken med hodet ned og blir slått.

Se den voldelige videoen her:(saken fortsetter under)

HTML EMBED

Another Police Beating - Watch more

Videoen er blitt vist for den lokale politisjefen, Jerry Dyer, og han karakteriserer det han ser som «bekymrende». Men han sier samtidig at det er for tidlig å slå fast om betjentenes reaksjon var nødvendig.

- Politiet etterforsker arrestasjonen av en hjemløs mann etter at en video viste at en av betjentene slår mannen samtidig som en annen betjent holder ham fast, sier Dyer, ifølge nyhetsbyrået AP.

En ambulanse ble tilkalt for å ta seg av mannen etter hendelsen, men politiet samlet ikke inn vitneopplysninger. Politisjefen sier at dette nå bli gjort i forbindelse med etterforskningen.

- Han var aggressiv
Politimennene har etter hendelsen fortalt at Beaty var både aggressiv, påvirket og lite samarbeidsvillig.

De to er nå tatt ut av sin vanlige tjeneste, og er satt til å ta seg av kontorarbeid mens saken blir etterforsket.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot