RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polsk prest søker sexy servitriser

Åpner kafékjede for veldedighet - men vil ikke ha stygge jenter.

(iOslo.no) Den polske presten Henryk Jankowski har skapt furore i hjemlandet etter at han erklærte at han ville åpne 16 kaffebarer. Avgjørelsen i seg selv er ikke så kontroversiell, men teksten i stillingsannonsene har gjort Jankowski til en dypt kontroversiell figur.

Jankowski, som spilte en sentral rolle i bevegelsen Solidaritet, vil nemlig bare ha sexy jenter til å jobbe for seg, melder Ananova. Ifølge Reuters skal presten arrangere egne prøvetimer for håpefulle polske jenter.

- Stygge jenter trenger ikke søke på jobbene som servitriser. Bare tiltrekkende kvinner får plass, de stygge har ingen sjanse, sier han til den polske avisa Dziennik.

Jankowski har fått mye kritikk, men avviser alt med at overskuddet fra kaffebarene «Monsignore» går til veldedighet. I tillegg vil presten begynne produksjon av parfyme og klær, alt under samme merkenavn, og med samme intensjoner.

Han er en mye omtalt figur i Polen, ifølge Warsawa-avisen New Warsaw Express både fordi han ved flere anledninger har uttalt seg kraftig antisemittisk, og fordi han tidligere har vært i politiets søkelys i en overgrepssak.

Les flere nyheter på iOslo.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere