RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polygamist tvang 14-åring

Sist oppdatert:
En 14-åring ble tvunget til å gifte seg av sektleder og polygamist Warren Jeffs.

14-åringen ble tvunget til å gifte seg med sin fem år eldre fetter, og hun tryglet om å få slippe.

- Hun var 14. Det var sjokkerende og skrekkelig ... Hun ønsket ikke å bli gift, sa barnebrudens søster i retten i Utah tirsdag, ifølge AP.

Sektleder Warren Jeffs, som er leder for Fundamentalists Chirch of Jesus Christ of Latter Day Saints, er tiltalt for medvirkning til voldtekt i saken. Kirkesamfunnet hans har kommet i søkelyset for å arrangere ekteskap for mindreårige og for polygami, og Jeffs var frem til han ble arrestert i høst, en av USAs mest ettersøkte menn.

Rebecca Musser, søster til 14-åringen, er selv en avhopper fra sekten. Hun forklarer at lillesøster gråt og var tydelig plaget før tvangsekteskapet ble gjennomført i Nevada. På motellrommet ba Jeffs Musser gi råd til sin yngre søster om hvordan hun skulle takle ekteskapet.

- Du må oppfordre henne til å bli lykkelig. Gud har satt sammen dette ekteskapet. Du må oppfordre henne til å være underdanig og lydig, skal Jeffs ha sagt.

Warren Jeffs forsvarere hevder på sin side at Jeffs er utsatt for religiøs forfølgelse. Kirken han bestyrer, hevder selv å være en gren av mormonerkirken. Mormonerne sluttet med polygami for rundt hundre år siden og tar avstand fra Jeffs og hans sekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere