*Nettavisen* Nyheter.

Polygamist vil ha samme rett som homser

Foto: (AFP)

En amerikansk mann med fem koner mener at han bør få ha det sexlivet han vil, akkurat som homofile.

Tom Green har fem koner, og ble i 2001 dømt for bigami i den amerikanske delstaten Utah. Nå mener advokaten hans at dommen må oppheves på grunn av en høyseterrettsdom som avkriminaliserer homofil sex.

Høyesterett avskaffet i juni en lov i Texas som forbød seksuelt samkvem mellom mennesker av samme kjønn. I begrunnelsen heter det at hva homofile menn og kvinner gjør i sitt eget hjem, ikke angår myndighetene.

Tom Greens advokat, John Bucher, mener det samme bør gjelde for polygamister.

- Det plager ingen, og siden staten ikke har noe behov for å vite hva du gjør i ditt eget hjem med folk over den seksuelle lavalder, bør du få lov til å gjøre det, sier Bucher ifølge AP.

Green håper nå å få opphevet dommen fra 2001 der han ble dømt på fire tiltaltepunkter om bigami. Han ble dømt til fem års fengsel, men risikerer også livsvarig fengsel for å ha hatt sex med mindreårige. Green skal ha hatt sex med en av sine koner, mens hun bare var 13 år gammel.

- Han jakter på unge jenter. Denne saken handler om en mann som gifter seg med unge jenter og kaller det religion, sier statsadvokaten i Utah Laura Dupaix, som mener dommen bør bli stående.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag