RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Populær DJ tatt for parteringsdrap

Sist oppdatert:
Venner av den drapsmistenkte Jared Heller sier de ikke kan forstå at den populære DJ-en har vært delaktig i det makabre parteringsdrapet i København.

Torsdag ble Jared Heller pågrepet etter å ha meldt seg selv for politiet i København. Torsdag ettermiddag ble han varetektsfengslet for fire uker.

Han er siktet for drap og «usømmelig omgang med lik», skriver Berlingske Tidende. Heller har verken erklært seg skyldig eller ikke skyldig.

På frifot
Den andre som er mistenkt for drapet, Hellers romkamerat med kallenavnet «Jaguar», er fortsatt på frifot.

Drapet på drosjesjåføren Torben Vagn Knudsen i påsken rystet Danmark. Liket av den drepte var partert, og kroppen ble funnet i flere deler.

DJ og hip-hop artist
Mannen som nå er pågrepet har en stund virket som DJ i Danmarks hovedstad og blant annet spilt plater på puben Andy's bar, skriver avisen Philadelphia Inquirer.

34-åringen er opprinnelig fra Philadelphia, der han var med å etablere plateselskapet IIIadelph Records, som blant annet har gitt ut hip-hop-gruppa the Roots.

Heller, også kjent som Jared Kenny, var en del av duoen Militant Mind Set. Han flyttet til Danmark for fem år siden, ifølge avisen.

Sett sammen med drepte
Den drepte ble sist sett da han forlot et utested sammen med Heller og den andre drapsmistenkte, 27-åringen «Jaguar», opprinnelig fra Sudan.

I hjembyen Philadelphia er venner av Heller i sjokk over nyheten om at 34-åringen er mistenkt for drap.

- Han virket alltid som en allright fyr. Når du møtte ham og gikk ut med ham, følte du deg alltid likt og i godt selskap, sier Paul Reiter, en hip-hop-kollega som besøkte Heller i Danmark til Philadelphia Inquirer.

Hørte høye lyder
Den 41 år gamle drosjesjåføren Torben Knudsen stoppet på Andy's pub etter jobb 25. mars. Han ble sist sett da han sjanglet ut av baren med de to drapsmistenkte senere på natten. De to drapsmistenkte delte en kjellerleilighet i nærheten av baren. Naboer har fortalt at de hørte høye lyder og bråk fra leiligheten den aktuelle natta. En ansatt ved en døgnåpen butikk fortalte politiet at han solgte tre liter med klorin til en mann tidlig på morgenen 26. mars.

Kort tid etter ble de første kroppsdelene funnet nær en container. To dager senere ble resten av kroppen funnet i en bakgate.

Pågrepet uten dramatikk
Kriminalinspektør Ove Dahl i København-politiet sier til Politiken at Heller selvringte til politiet like før klokka seks torsdag. Han ble deretter pågrepet uten dramatikk av en patrulje på Amagerbrogade.

Politiet vil ikke ut med hva Heller har sagt i avhør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere