RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Portugal-forbindelse til metanoldød

(Politiet)
Sist oppdatert:
Tidenes smuglersak i Portugal kan forklare hvorfor 18 nordmenn døde av metanolforgiftning.

Mandag startet den største smuglersaken i Portugal noen gang. Rettssaken kan kaste lys over grunnen til at 18 nordmenn døde av metanolforgiftning, melder TV 2 Nyhetene.

202 personer er tiltalt i forbindelse med saken. De skal tilhøre en stor organisert liga, og skal svare for alt fra smitsmugling og hvitvasking av penger til drap i Norge. Fem av de tiltalte skal ha levert spriten som kostet 18 nordmenn livet. Ligaen skal ha omsatt for nær to millliarder kroner. Dette er den største smuglersaken i portugisisk historie.

Fallo
Spriten har blitt levert til hele Europa, men dødsspriten havnet kun i Norge, blant annet hos Erik Fallo. Han ble dømt til åtte og et halvt års fengsel for to tilfeller av uaktsomt drap i forbindelse med metanolsaken.

Fallo håper rettssaken i Portugal vil eksponere dem han mener er de kyniske bakmennene som solgte ham den dødelige metanolspriten. Han har nå sonet to år av straffen i Ringerike fengsel.

Ved spritfabrikken skal de ansatte ha helt metanol rett i spriten for å blande den ut, siden metanol er billigere enn sprit i Portugal.

Nekter skyld
Portugiserne som er tiltalt for drap i Norge nekter straffskyld.

- Min klient sier han er uskyldig. De ble alle overrasket da de hørte at dette skulle ha skjedd, sier Emanuel Lima, en av de drapssiktedes forsvarere.

- Min klient sier han ikke har forlatt Portugal. Alkoholen som ble solgt var helt fin.

Mafia
Spritligaen skal også ha samarbeidet med østeuropeisk mafia.

Rettssaken vil trolig vare i over sju måneder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere