*Nettavisen* Nyheter.

Portugal liberaliserer abortlov

Den portugisiske presidenten lover å liberalisere landets strenge abortlov til tross for lav oppslutning under søndagens folkeavstemning.

12.02.07 06:10

Søndag ble det avholdt folkeavstemning i Portugal om hvorvidt abort skulle legaliseres. Kun 40 prosent valgte å avgi stemme under søndagens folkeavstemning i Portugal, men det er påkrevd en oppslutning på minst 50 prosent dersom flokeavstemningen skal være juridisk bindende.

Likevel sier den portugisiske presidenten, Jose Socrates, at nasjonalforsamlingen vil legalisere abort. Det nye lovforslaget vil innbære at gravide kvinner har lov til å ta abort frem til tiende uke, melder BBC.

- Loven vil nå bli diskutert og godkjent i nasjonalforsamlingen. Vårt mål er å kjempe mot skjult abort og vi må presentere en lov som respekterer resultatet av folkeavstemningen, sa Socrates.

Rundt 60 prosent av de som avga stemme ønsket en forandring på lovverket for abort.

Per dags dato er det kun lov med abort i Portugal dersom kvinnen er blitt voldtatt, at fosteret er misdannet eller at fødselen anses å være en helserisiko for moren. Portugal har en av de strengeste abortlovene i EU og bare Irland, Polen og Malte har tilsvarende restreksjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.