RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Portugals statsminister kan bli EU-sjef

Den portugisiske statsministeren Jose Manuel Durao Barroso er blitt bedt om å bli ny leder for EU-kommisjonen. Han skal avgjøre om han takker ja til tilbudet lørdag

Det melder nyhetsbyrået Lusa.

Barroso diskuterte fredag tilbudet om å bli president for kommisjonen med den portugisiske presidenten Jorge Sampaio. Statsministeren ba fredag om et møte med Sampaio for å redegjøre for tilbudet, som var blitt gitt ham fra den irske statsminister Bertie Ahern.

Ifølge den statlige radiokanalen RDP har Barroso satt to betingelser for å si ja til tilbudet fra Ahern: Han må være ønsket som president av en enstemming kommisjon, og hans avgang må ikke føre til at det blir utskrevet nyvalg i Portugal.

Det neste valget på nasjonalforsamling skal etter planen holdes i 2006. Det sosialdemokratiske partiet til Durao Barroso ble slått av sosialistene i valget på EU-parlament tidligere denne måneden, og partiet ligger dårlig an på meningsmålingene.

Uenighet om Romano Prodis etterfølger preget EU-toppmøtet i Brussel i forrige uke, og tross store anstrengelser lyktes det ikke å finne en kompromisskandidat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere