*Nettavisen* Nyheter.

Potter-hysteri verden over

Horder av unge og gamle Harry Potter-fans over hele verden strømmet til bokhandlerne natt til lørdag. Endelig var ventetida over.

18.07.05 11:53

(SIDE2): I Trondheim stod over 100 fans i kø da bokhandleren åpnet natt til lørdag. Butikken måtte stenges da det ikke var plass til flere.

Ville i blikket

- Folk kommer inn og er helt ville i blikket og takker for at den endelig er her, sier Helle Cecilie Selnæs i Ark Bruns i Trondheim til Side2.

I Bergen var køene lange foran bokhandelen på Torgallmenningen, som åpnet dørene klokken 01.01 presis, skriver bt.no. Dermed kunne unge bergensere sikre seg den sjette boken om den modige trollgutten med de runde brillene.

Se bildene fra Potter-hysteriet verden over nederst i saken!

Horder av fans
Verdenspremieren for boken «Harry Potter and the Half-Blood Prince» har fått enorm oppmerksomhet i alle verdenshjørner. PR-suksessen var et faktum da bokhandlere verden over åpnet dørene nøyaktig samtidig, med fotografer, tv-kamera, journalister og små Potter-fans samlet for å markere begivenheten.

I London melder nyhetsbyrået AP om horder av leselystne som ventet utenfor bokhandler-dørene. I Singapore og Australia rapporteres det om lignende forhold.

Utålmodig J.K. Rowling
Og dronningen selv, forfatter J.K. Rowling, markerte lanseringen av den sjette boken på et gigantisk PR-show på det ærverdige slottet Edinburgh i Skottland.

- Jeg kan nesten ikke vente på at alle skal få lese boken, sa hun til pressen da hun ankom slottet kort tid før deadline.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.