RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Powell advarer Israel

Sist oppdatert:
USAs utenriksminister Colin Powell presiserer at den amerikanske regjeringen ikke vil støtte en eventuell israelsk aksjon for å skade eller likvidere Yasser Arafat.

- President Bush har gjort det klart at han vil motsette seg alle forsøk på å skade Arafat. Og presidenten er overbevist om at han har en garanti fra Israels statsminister Sharon for at det ikke vil bli gjort slike forsøk, sa Powell i et intervju med den amerikanske TV-stasjonen ABC fredag kveld.

Powell mener konsekvensene av et angrep på Arafat "vil bli betydelige", og sier dette er grunnen til at Bush har formidlet sitt syn til statsminister Ariel Sharon.

Fredag sa Sharon at han ikke lenger følte seg forpliktet av sitt gamle løfte om ikke å skade Arafat, som er palestinernes folkevalgte president.

Den palestinske statsministeren Ahmed Qurie legger skylden på USA for Sharons utspill. Han mener den israelske statsministeren føler at han har større spillerom etter at president Bush i forrige uke godkjente Israels planer om å annektere deler av Vestbredden, og gikk god for prinsippet om at palestinerne som flyktet da Israel ble opprettet i 1948, aldri skal få vende tilbake.

Israels statsminister Ariel Sharon sa tidligere samme dag at han ikke lenger er bundet av løftet som tidligere er gitt til USAs president George W. Bush om ikke å skade Arafat.

- Vi har overfor den israelske regjeringen gjort det helt klart at vi vil motsette oss enhver slik handling, noe vi har gjentatt i kjølvannet av disse kommentarene, sier den høytstående tjenestemannen på betingelse av anonymitet.

–Vi betrakter et løfte som et løfte, legger han til. (NTB-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere