RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Powell valgte Obama

Sist oppdatert:
Colin Powell snudde ryggen til eget parti

Tidligere utenriksminister og forsvarssjef Colin Powell (71) ga søndag sin tilslutning til demokratenes presidentkandidat, Barack Obama.

-Han har både stil og innhold, jeg tror han er en historisk person, sa Powell på NBC.

Powell sa han hele tiden har mente begge kandidatene vil bli gode presidenter, men at han den siste tiden har stil spørsmål vd flere av McCains valgt. han trekker blant annet fram valget av Alaska-guvernør Sarah Palin som visepresidentkandidat.

- Jeg tror ikke Palin er klar for å ta over som president, sa Powell, mens han mener Obamas parhest, Joe Biden, er «klar for å bli president en dag».

Den tidligere ministeren sa også han ikke likte republikanernes taktikk med personangrep rettet mot Obama, som feilaktige påstander om at Illinois-senatoren er muslim og venn av en dømt terrorist.

- Og hva så dersom han er musllim, sa Powell, og sørget dermed trolig for at flere velgere fra denne gruppen vil stemme Obama.

En stor grunn til at Powell har snudd ryggen til sitt eget parti, og velger Obama, er at han mener Illinois-senatoren er den beste kandidaten for å reparere forholdet til andre nasjoner.

McCain sa i et intervju senere på dagen, at han har stor respekt for Powell, og at han ikke er overrasket over hans avgjørelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere