RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Prater om drapet med vokterne

Sist oppdatert:
Han skal ha tilstått drapet på Anna Lindh for sin mor, men når han prater med vokterne i fengselet tar den drapsmistenkte Mijailo Mijailovic sterk avstand fra drapet.

Ifølge en venninne skal Mijailo Mijailovic ha tilstått drapet på Anna Lindh overfor sin mor, allerede dagen etter drapet.

Sveriges utenriksminister Anna Lindh ble stukket ned og drept på kjøpesenteret NK i Stockholm sentrum 10. september. Dagen etter skal mannen som nå er mistenkt for drapet ha tilstått udåden for sin mor.

Det sier en venninne av 25-åringen, som har fått høre det av 25-åringens mor. Han skal ha sagt:

- Det er jeg som har gjort det. Jeg vet ikke hvorfor. Det bare ble sånn.

- Stakkars henne
Senere har han tatt avstand for drapet, og venninnen tror ikke Mijailovic kommer til å tilstå til politiet.

- Jeg tror aldri han kommer til å innrømme det. Han er så syk at han selv tror at han ikke har gjort det, sier venninnen som traff ham to dager etter drapet, til Aftonbladet.

Ved det besøket viste Mijailovic avsky for drapshandlingen.

- Han sa at han synes det var forferdelig og «stakkars henne, hun har jo to barn» og slike ting, forteller venninnen.

Prater med vokterene
Mijailovic sitter varetektsfengslet i påvente av at saken skal komme opp for retten i januar. I fengselet prater han ofte med fangevokterne om drapet. Han sitter i en sofagruppe utenfor cellen og prater med vokterne om alt fra politikk til drapet.

Også i samtalene med vokterne tar han sterk avstand fra drapet på Anna Lindh. Vokterne for ikke fortelle om samtalene, men ifølge Aftonbladet oppfattes han som troverdig når han tar avstand fra drapet.

Ser mye TV
25-åringen blir voktet på en egen spesialavdeling og bruker mye tid i sengen. Han står sjelden opp før lunsj.

Han ser mye på TV. Langfilmer og de svenske fotballsendingene er populært, men favoritten er Robinson-ekspedisjonen. Når nyhetene kommer er det imidlertid slutt. Mijailovic får ikke se hva landets reportere sier om Lindh-drapet og vokterne slår av TV-en når nyhetene kommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere