RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

President omkom i flystyrt

Sist oppdatert:
Makedonias president Boris Trajkovski og flere av hans nærmeste medarbeidere omkom torsdag morgen da flyet hans styrtet i det sørlige Bosnia-Hercegovina.

Vraket etter presidentflyet ble lokalisert torsdag formiddag, opplyser bosnisk politi. Polititalsmann Nedzad Vejzagic har også bekreftet at det er funnet ni lik, som politiet antar er de to besetningsmedlemmene, presidenten, hans fire rådgivere og to sikkerhetsvakter.

Styrtet i Bosnia
Flyet med president Boris Trajkovski og flere av hans nærmeste medarbeidere om bord, var underveis til en konferanse i Mostar, da det forsvant fra radaren. Flyet skal ha styrtet 40 kilometer utenfor Mostar, i nærheten av byen Stolac. Presidentflyet skulle etter planen ha landet klokken halv åtte lokal tid.

Irlands statsminister Brian Ahern var den første som bekreftet at Trajkovski var omkommet i flystyrten. Ahern informerte journalister om dette kort tid etter at han skulle hatt samtaler med Makedonias statsminister Branko Crvenkovski i Dublin.

Besøkte Norge i 2002
Møtet ble avlyst «på grunn av den tragiske nyheten om at president Boris Trajkovski er omkommet i en flystyrt i Bosnia,» sa Ahern. Irland har for tiden formannskapet i EU, og statsminister Crvenkovski var i Dublin for å overlevere landets søknad om EU-medlemskap.

Boris Trajkovski ble 47 år gammel. Han ble valgt til president i Makedonia i desember 1999. Trajkovski var på offisielt besøk i Norge i september 2002, og hadde da samtaler med blant andre statsminister Kjell Magne Bondevik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere