*Nettavisen* Nyheter.

Presidenthåp får homsestempel

Den konservative kommentatoren Ann Coulter snakket uten filter under en konferanse for republikanere fredag.

04.03.07 11:14

Den konservative kommentatoren Ann Coulter satte homsestempelet på John Edwards, som er aktuell som demokratenes presidentkandidat. Et stempel som kan gi ham store stemmetap i konservative USA.

- Jeg hadde tenkt å si litt om den demokratiske presidentkandidaten John Edwards. Men man må jo til behandling hvis man bruker ordet «homse» («faggot») om noen. Derfor kan jeg egentlig ikke snakke om Edwards, sa Coulter ifølge New York Times.

Stempling
Bemerkningen vekket storm blant demokratene. Lørdag kom også de tre ledende republikanske presidentkandidatene på banen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AP Photo/Dr. Scott M. Lieberman

- Det skulle ikke finnes plass for slik stempling i politiske debatter, sier den tidligere New York-borgermesteren Rudy Giuliani.

- Bemerkningen var svært upassende, sier en talsmann for John McCain.

- Det var en støtende kommentar, sier en talsmann for Mitt Romney.

Både Giuliani og Romney deltok under konferansen, som er en av de mest innflytelsesrike på den amerikanske høyresiden. Blant talerne var visepresident Dick Cheney.

Ondt
Ann Coulter hevder det hele var en spøk.

- Jeg ville aldri fornærme homofile ved å sammenlikne dem med John Edwards. Det ville være ondskapsfullt, sier hun i en epost til New York Times.

Ann Coulter er kjent som en av de mest hardtslående kommentatorene på den amerikanske høyresiden. Hun er kjent for bøker som «Hvordan snakke til en liberaler – hvis du må» og «Svartmaling: Liberale løgner om den amerikanske høyresiden».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.