*Nettavisen* Nyheter.

Presidentkandidat skjøt mot reportere

Presidentkandidat Mike Huckabee avfyrte et haglskudd rett over hodene på pressekorpset.

29.12.07 14:53

Den republikanske presidentkandidaten Mike Huckabee hadde et stort pressekorps på slep da han dro på fasanjakt i delstaten Iowa 2. juledag, skriver Chicago Tribune.

En av journalistene spurte Huckabee om hvorfor han ikke hadde invitert visepresident Dick Cheney, som klarte å skyte en jaktkamerat ved et uhell i fjor, med seg på jaktturen.

- Fordi jeg ønsker å overleve alt dette, svarte Huckabee.

Skjøt over hodene
Men på et senere tidspunkt vendte Huckabees jaktlag seg mot pressekorpset, som da befant seg 75 meter unna, og avfyrte våpnene mot en fasan som fløy over reporternes hoder.

- Det var altfor nært, sa en av kameramennene.

Den tidligere Arkansas-guvernøren Huckabee har tydeligvis ikke lest de internasjonale jaktreglene.

«Aldri sikt et skytevåpen på deg selv eller noen andre. Aldri sikt på noe du ikke har planer om å skyte, og vær sikker på at du har identifisert det du skal skyte på», står det i jaktreglene for International Hunter Education Associat.

Huckabee skal ha vært svært fornøyd med å ha skutt tre fasaner under jakten.

Populær kandidat
Den tidligere baptistpastoren Huckabee har den siste tiden gjort det svært bra på meningsmålingene i flere delstater. Han regnes for å være en av de mest konservative presidentkandidatene, og er motstander av abort, våpenregulering, homofilt ekteskap samt registrert partnerskap. Derimot er han en stor tilhenger av dødsstraff og Irak-krigen.

Paradoksalt nok er det mange amerikanere som mener at Huckabee ikke er konservativ nok, fordi han ønsker å tilby illegale innvandrere muligheten til å få amerikansk statsborgerskap.

Nominasjonsprosessen i det amerikanske presidentvalget går av stabelen i begynnelsen av januar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag